De Zeeuwse Branding

Vers gebrande koffie, speciaal gebrand voor Zeeland

GEBRAND VOOR ZEELAND

Onze 2 blends

Versheid van de 100% arabica bonen is essentieel om de kwaliteit te kunnen waarborgen.
De koffie wordt dan ook altijd vers en ambachtelijk gebrand (uiteraard door een èchte Zeeuw!).
Op iedere zak koffie staat dan ook niet voor niets de branddatum vermeld
om deze versheid en daarmee kwaliteit te kunnen garanderen.



Onze koffies zijn vernoemd naar
de sterkte van de windkracht, ofwel de kracht van de koffie.
Want, verandert de windkracht aan de kust, dan veranderdt ook de branding.

Met 'kracht' van koffie bedoelen wij de intensiteit
van de donkere smaken die veelal bekend zijn onder koffiedrinkers.
Onze blends van 3 soorten bonen uit 3 regio's in Brazilië, Colombia en Ethiopië,
wordt op 2 manieren gebrand:
City Roast (medium roast) voor Windracht 4
en Full City Roast (dark roast) voor Windkracht 6.


Windkracht 4

barista koffie zeeland zeeuwse koffiebonen koffiebrander koffiebranderij horeca de zeeuwse branding image

Windkracht 4 is een veelzijdige branding met complexe, frisse, gebalanceerde
smaken geheel aansluitend bij de Zeeuwse zilte zaligheden. (let op: de koffiezelf is dus niet zilt!)
Mooie complexe smaken voor bijvoorbeeld na heerlijke kreeft
of na een gerecht met befaamde Zeeuwse mosselen.
Deze blend raden wij aan om te gebruiken als espresso als u zoekt naar
een uitgesproken koffie met een eigen karakter.
Ook is deze koffie vanwege de lichte branding als lungo
of zelfs als filterkoffie te gebruiken.


Windkracht 6
barista koffie zeeland zeeuwse koffiebonen koffiebrander koffiebranderij horeca de zeeuwse branding image

Windkracht 6 is vergeleken met Windkracht 4 een stuk donkerder gebrand.
Deze branding zorgt daardoor voor een krachtig karakter.
Een blend met donkere en avontuurlijke tonen, geheel aansluitend bij de Zeeuwse zoete zaligheden.
De smaken die je in deze koffie kunt herkennen zijn chocolade en noten,
wat perfect zou aansluiten bij een Zeeuwse bolus of een babbelaar.



De keuze hierin voor ondernemers is afhankelijk van meerdere factoren,
waaronder de gemiddelde gast, het espressoapparaat en
de vaardigheden van het personeel.

Graag adviseren wij u over de koffie die het beste past in uw zaak.

barista koffie zeeland zeeuwse koffiebonen koffiebrander koffiebranderij horeca de zeeuwse branding image

barista koffie zeeland zeeuwse koffiebonen koffiebrander koffiebranderij horeca de zeeuwse branding image

barista koffie zeeland zeeuwse koffiebonen koffiebrander koffiebranderij horeca de zeeuwse branding Chef

Trotse Zeeuwen

Trots op alle zilte zaligheden


Uit onderzoek is gebleken dat Zeeuwen
van alle Nederlanders het meest trots zijn op hun afkomst.

Zeeland staat bekend om het schitterende water met
eindeloze stranden, schone zilte lucht
en natuurlijk lekker eten.
Het is dan ook niet voor niks zo dat Zeeland de meest populaire vakantiebestemming binnen Nederland is.

Een authentiek Zeeuws product zorgt daardoor voor extra samenhorigheid en trots van de lokale bevolking en
brengt daarnaast zowel deze trots over als dat het een mooie souvenir van beleving meegeeft aan toeristen.


Vers gebrand
voor Zeeland

Streven naar de hoogste kwaliteit


De vers gebrande koffiebonen van De Zeeuwse Branding
worden wekelijks gebrand.
De branddatum staat dan ook vermeld op iedere
zak met koffiebonen om versheid te garanderen.

De blend van 3 soorten Arabica koffiebonen
uit 3 verschillende regio’s in Brazilië, Colombia en Ethiopië,
gebrand tot in perfectie, zorgt voor een
constante kwaliteit en smaak.
Door de mogelijkheid tot het volgen van barista-trainingen
kunt u de vaardigheden van een barista leren
om zo kwaliteit voor ieder kopje koffie te garanderen.

Daarnaast is het voor afnemers mogelijk
om bij iedere levering direct om hulp te vragen
bijvoorbeeld bij het instellen van de koffiemaler
of de espressomachine.

Het puntje op de i

Na lekker eten hoort lekkere koffie

Niet alleen Zeeuwen weten het, ook bezoekers weten het:
in Zeeland houdt men van lekker eten.

Na befaamde Zeeuwse mosselen of goddelijke kreeft met zilte lamsoren waarbij je een heerlijke Zeeuwse wijn drinkt,
hoor je de maaltijd af te sluiten met een perfecte kop koffie die deze Zeeuwse zaligheden extra tot hun recht laten komen.


Maar ook na het eten van niet-Zeeuwse gerechten
is goede koffie essentieel.
De koffie sluit immers de maaltijd af en is vaak de laatste smaak die je als horecaondernemer de gast kan meegeven.
Dit kan daarmee doorslaggevend zijn in het maken
of breken van de avond van de gast waardoor de kwaliteit en
de beleving van koffie net zo belangrijk,
zo niet nog belangrijker, zijn als de maaltijd zelf.

barista koffie zeeland zeeuwse koffiebonen koffiebrander koffiebranderij horeca de zeeuwse branding Chef
Koffie gebrand voor Zeeland

De Zeeuwse Branding © All rights reserved.