Veelgestelde vragen

 

[/accordion-item]

De koffie wordt wekelijks vers gebrand. De levertijd bedraagt daarom 1 tot 6 werkdagen, afhankelijk van de voorraad en onze branddagen (ofwel: met een beetje geluk morgen al in huis, met een beetje pech volgende week)

Voor onze horeca-klanten zijn er speciale prijzen met mogelijkheid tot staffelkortingen. Stuur ons een bericht voor meer informatie!

Dat is afhankelijk van een aantal factoren: de locatie, het aantal gasten en de tijden. Stuur ons een bericht met die 3 dingen en we kunnen vrijblijvend een offerte maken!

Jazeker, niet voor al onze koffies is het mogelijk om van tevoren te malen, maar de meeste koffies kunnen we voor filterkoffie malen!

Onze koffies komen uit verschillende landen, zo hebben we blends en single origins uit Brazilië, Ethiopië, Colombia, Indonesië, Guatemala en Honduras, maar het assortiment wisselt regelmatig.
We vinden het vooral belangrijk om direct contact te hebben met de koffieboer, dat maakt de koffie traceerbaar, eerlijk en transparant.

Vanwege hygiëne (we werken immers met voedingswaren) kunnen bestellingen niet geretourneerd worden.
Tenzij wij je bestelling verkeerd hebben verwerkt, in dat geval zullen we zorgen dat je de juiste levering krijgt en kunnen we in sommige gevallen de verkeerde levering terugnemen.